Joli Wijnen op Het Wijnfestival Den Bosch

Gepubliceerd op 15 april 2022 om 13:39

Op 11 en 12 juni wordt de Parade in Den Bosch omgetoverd tot hét wijnfestival van het zuiden. Onder de rook van de Sint Jan kunnen zowel wijnliefhebbers als - kenners een weekend lang komen proeven van een diversiteit van wijnen. Met ruim tweehonderd open wijnen en medewerking van regionale wijnspecialisten en wijnimporteurs zoals Joli Wijnen, belooft het een heuse wijn-ontdekkingsreis te worden.

 

Op 11 en 12 juni wordt de Parade in Den Bosch omgetoverd tot hét wijnfestival van het zuiden. Onder de rook van de Sint Jan kunnen zowel wijnliefhebbers als - kenners een weekend lang komen proeven van een diversiteit van wijnen. Met ruim tweehonderd open wijnen en medewerking van regionale wijnspecialisten en wijnimporteurs zoals Joli Wijnen, belooft het een heuse wijn-ontdekkingsreis te worden.

Het idee voor een wijnfestival komt van Benny Bouwmans, eigenaar van wijnwinkel Barrique in de Vughterstraat. Hij wilde het Bossche wijnfestival afgelopen jaren al introduceren maar corona gooide helaas roet in de wijn. Vorig jaar was er al wel een kleine Wijnen Parade waar gebleken is dat er behoefte is aan gezelligheid rondom wijn. Dit jaar wordt het Wijnfestival Den Bosch dan eindelijk groots georganiseerd. “Ik vind al jarenlang dat Den Bosch rijp is voor een wijnfestival, zoals dat in veel steden het geval is. Nu is het eindelijk zover.’’ Aldus Benny Bouwmans.

Het Wijnfestival Den Bosch

Ondernemer Benny Bouwmans vindt dat Den Bosch toe is aan een heus festival met wijnen in de hoofdrol en ziet mooie kansen voor de toekomst. “Het wordt een jaarlijks terugkerend evenement met een uitstraling die past bij de culinaire hoofdstad van het Zuiden. Een wijnontdekkingsreis langs de betere wijnspecialisten uit Den Bosch en omgeving en wijnimporteurs. Kortom, een unieke beleving op het meest sfeervolle plein van onze bijzonder fraaie stad.”

Het mooiste plein van Den Bosch, de Parade, wordt omgetoverd tot een sfeervolle festival setting met tal van terrasjes, goede wijn en spijs en livemuziek van bands en dj’s. Bezoekers kunnen ook wijnen proeven want er worden proeverijen en workshops gegeven. Erg bijzonder is de dagelijkse verloting van een heuse met wijn van Domaine de la Baume gevulde luxe wijnklimaatkast van Dunavox, the wine cooling expert, t.w.v. bijna € 1000 én worden er de voorrondes gehouden van de Nederlandse kampioenschappen sabreren onder auspiciëns van de Confrérie du Sabre d'Or. Deelname komt op € 65,00 en hiervoor ontvang je entree + wijnglas Wijnfestival Den Bosch + 2 munten + deelname voorronde Nederlandse kampioenschappen sabreren + oorkonde van de Confrérie du Sabre d'Or + jouw gesabreerde Champagne fles. Kortom, een heerlijk festival waar iedereen kan genieten van wijn, spijs, muziek en dans.

 

Prijzen en entree tickets

“We willen mooie wijnen toegankelijk maken voor iedereen en hebben een assortiment van meer dan 200 open wijnen uit de alle wijnstreken”, vertelt organisator Benny Bouwmans. “Wij schenken al een glaasje wijn voor € 3,00 (is 2 munten en 1 munt is € 1,50 en door de helft te breken) en je kan alle wijnen ook per half glas bestellen. Op deze manier is een meer exclusieve wijn dus bereikbaarder.”

Een entree ticket komt nu op € 13,50. Dit is het Vroege Vogel ticket. Hiervoor krijgt de bezoeker entree tot het wijnfestival, een gegraveerd Wijnfestival Den Bosch wijnglas en twee munten. Ook zijn er ‘Goed - Voor - Mekaar’ tickets verkrijgbaar voor € 50,00 per stuk. Hiervoor krijgen bezoekers toegang tot het festival, een gegraveerd Wijnfestival Den Bosch wijnglas, een glas Crémant de Limoux van Domaine de la Baume en een buidel munten (24) t.w.v € 36,-. Tickets zijn verkrijgbaar via www.wijnfestivaldenbosch.nl.

Partners Wijnfestival Den Bosch

De deelnemende wijnspecialisten zijn; Wijnhuis Rosmalen, Wijn bij Stijn, Wijnbar Bij Dirk, Joli Wijnen von der Saar, Time to Wine, Two Island Wines, Biowijndegoudenton.nl, Henk Boer Winery, Barrique Nosing & Tasting en Bernardus Vineyards & Winery.

Voor de mooie spijs momenten zijn het Oesterwijf, de Spijsgirls, Sjieke Snacks en Barrique Nosing & Tasting verantwoordelijk. Sponsors van het festival zijn Domaine de la Baume, Dunavox, Royal Leerdam en Winterhalter

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.